Sonntag 28. Juli 2024

Deň školastikov

Tohtoročné týždenné stretnutie školastikov Milosrdných bratov sa koná vo Viedni. Zúčastňujú sa ho mladí bratia z Poľska, Bavorska, Moravy, Chorvátska a Slovenska.

 

V stredu 27.08.2014 skupina 17 bratov zavítala v rámci programu aj do Bratislavy. Bratia využili atraktívne lodné spojenie medzi Viedňou a Bratislavou . V Bratislave im spolubratia pripravili bohatý program. Začal sa ohliadkou nemocnice a ostatných priestorov konventu a kostola Navštívenia Panny Márie, ktorý je v správe Milosrdných bratov. Prostredníctvom sprievodného slova priora rehole, brata Joachima, dozvedeli sa mnohé veci nielen z histórie ale hlavne zo súčasného pôsobenia rehole na Slovensku. Ďalším dielom, ktoré navštívili bol Domov sv. Jána z Boha na Hattalovej ulici. Táto nezisková organizácia zriadená rehoľou má za úlohu poskytovať sociálne služby ľuďom bez domova a sociálne odkázaným prostredníctvom útulku, strediska osobnej hygieny, nízkoprahového denného centra a integračného centra s cieľom navrátiť ich späť do 

Image (img4) invalid or missing
občianskeho života. Pred odchodom z Bratislavy absolvovali hodinovú prehliadku historického jadra mesta s profesionálnym sprievodcom.


Veríme, že to bol deň, ktorý prispel v ich formácii pre poslanie, ktorému sa chcú v reholi venovať.
 


UNsP Milosrdní bratia, spol. s r.o.
Námestie SNP 10
814 65 Bratislava
Telefon: 02 57887-100

  

 

  

 

 

UNIVERZITNÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU MILOSRDNÍ BRATIA, S.R.O.

Námestie SNP 10 SK

814 65 Bratislava

Tel: 00421/(0)2/57 88 7111

Darstellung:
https://www.milosrdni.eu/