Sonntag 28. Juli 2024

Modlitbová iniciatíva milosrdných bratov

Iste ste zaregistrovali smutné správy prichádzajúce najmä z Afriky o počtoch zomrelých na ebolu. Milosrdní bratia - nasledovníci svojho zakladateľa, svätého Jána z Boha, nepoľavujú v úsilí byť naporúdzi trpiacim v ebolou ohrozených afrických krajinách: Libérii a Sierra Leone. Aj keď mnohí zdravotníci sa tam obávajú vstúpiť, milosrdní bratia obnovili činnosť dočasne zatvorenej nemocnice sv. Jozefa v Monrovii a to napriek tomu, že na ebolu už zomreli štyria bratia a trinásť ďalších zdravotníkov v nemocniciach v Siera Leone a Monrovii.

Generálny predstavený našej rehole Jesus Etayo Arrondo OH vydal pri tejto príležitosti oficiálny list, v ktorom konštatuje, že hospitálska rodina prechádza veľmi ťažkým obdobím. „Celú rehoľu spája jednota prostredníctvom hlbokého súcitu. Kvôli epidémii vírusu ebola sme stratili troch našich spolubratov, jednu rehoľnú sestru a celý rad našich zamestnancov. Preto vás všetkých nabádam k jednote v modlitbe a hospitalite. Spomíname na našich bratov v provincii sv. Augustína v Afrike i na kongregáciu sestier misionárok Nepoškvrneného počatia. Rovnako spomíname na našich troch zomrelých spolubratov Patrika, Georgeho a Michaela, ako aj na sestru Chantal a všetkých spolupracovníkov, ktorí položili svoj život v boji s epidémiou v našich zariadeniach v Libérii a Sierra Leone.“ Ani my, Milosrdní bratia na Slovensku, nechceme byť v tejto veci nečinní. Preto sme sa rozhodli zorganizovať modlitbové spojenie čo najväčšieho počtu ľudí . Tak ako hovorí Ježiš v evanjeliu (Mt 18, 19-20):
„Ak budú dvaja z vás na zemi jednomyseľne prosiť o čokoľvek, dostanú to od môjho Otca...!“ 
Chceme preto prosiť o ochranu pred ebolou a modliť sa za uzdravenie postihnutých.
Pozývame všetkých, ktorí veria v silu spoločnej modlitby, aby prišli v nedeľu 26.10.2014 na 14,00 h k jaskyni Lurdskej Panny Márie na Hlbokej ceste v Bratislave, kde sa budeme modliť slávnostný ruženec.
Touto cestou zároveň žiadame o sprostredkovanie tejto výzvy aj tým, ktorí sa nemôžu dostaviť na miesto konania, aby sa k nám pridali „na diaľku“ a v danú hodinu t. j. o 14,00 v nedeľu sa tak modlilo čo najviac ľudí po celom Slovensku.
Za nepriaznivého počasia sa budeme modliť v kostole Panny Márie Snežnej na Kalvárii.

Poznámka: Naše podujatie mediálne podporilo Rádio Lumen, Televízia Lux i týždenník Katolícke noviny. 

Rehoľa Milosrdných bratov Ilustračné foto: wikipédia.sk, archív milosrdných bratov 

UNsP Milosrdní bratia, spol. s r.o.
Námestie SNP 10
814 65 Bratislava
Telefon: 02 57887-100

  

 

  

 

 

UNIVERZITNÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU MILOSRDNÍ BRATIA, S.R.O.

Námestie SNP 10 SK

814 65 Bratislava

Tel: 00421/(0)2/57 88 7111

Darstellung:
https://www.milosrdni.eu/