Dienstag 17. September 2024

Misijný týždeň u Milosrdných bratov

Pri príležitosti blížiacej sa Misijnej nedele (23.10.), ktorá je v Cirkvi už tradíciou, si rehoľa Milosrdných bratov na celom svete pripomína v tieto dni Misijný týždeň hospitality. Toto podujatie sa koná pod mottom Hospitalita: misia a vernosť. Rehoľníci ním chcú podľa informácií brata Filipa O.H. z bratislavskej komunity Milosrdných bratov poukázať na rôzne formy hospitality a jej širší význam pri preukazovaní milosrdnej lásky pacientom, núdznym a ľuďom bez domova, ktorým sa vo svojich zariadeniach venujú. 

Milosrdní bratia na Slovensku sa v rámci misijného týždňa snažia upriamiť pozornosť verejnosti na podporu misie v Číne, kde chcú vybudovať hospic pre ľudí trpiacich Alzheimerovou chorobou. Nové centrum, v ktorom by malo slúžiť 17 členov, má mať kapacitu 23 lôžok. V oblasti, kde má byť vybudované, trpí totiž približne 3200 ľudí na Alzheimerovu chorobu a takýchto prípadov pribúda. Záujemcovia môžu misijný projekt podporiť na čísle účtu v Ľudovej banke: 3002316600/3100 (do popisu transakcie treba uviesť “Misia O.H. pre Čínu“). 

Misijný týždeň vyvrcholí Misijnou nedeľou, v rámci ktorej chystá rehoľa aj malú výstavu misijných predmetov z rôznych kútov sveta, kde misionári pôsobia. Cieľom podujatia je prehĺbiť vo verejnosti poznatky o tom, čo robí Cirkev vo svete i na Slovensku a tiež vyzvať ochotných ľudí k podpore misijného projektu pre chorých v Číne, ako aj upevňovanie zmyslu pre solidaritu s chorými a opustenými. 

autorka: Andrea Eliášová
Foto: archív
 

Hospitálska rehoľa sv. Jána z Boha - Majetková správa rehole
Námestie SNP 11
81106 Bratislava
Telefon: +421 2 578 87 434

HOSPITÁLSKA REHOĽA SV. JÁNA Z BOHA

Milosrdní bratia

Námestie SNP 11

SK-811 06 Bratislava

Tel: 00421/(0)2/57 88 7777

Darstellung:
https://www.milosrdni.eu/