Donnerstag 15. August 2024

Výzva k podpore unikátneho misijného projektu Milosrdných bratov


Pomoc pre hospic
Podporte aj Vy unikátny misijný projekt Milosrdných bratov v Číne!

Viete, že rehoľa Milosrdných bratov pôsobí aj v Číne? V súčasnosti hľadá prostriedky po celom svete na vybudovanie zariadenia pre chorých na alzheimerovu chorobu v čínskom Yanji. Zámerom nového centra bude poskytovanie moderného a profesionálneho ošetrovania pacientov so spomínanou chorobou, od diagnostiky, základnej starostlivosti, rehabilitácie až po vzdelávanie a prevenciu. 

Ide o snahu Milosrdných bratov poskytnúťpacientom a ich rodinným príslušníkomnádej a radosť zo života prostredníctvom charizmy hospitality rehole. Nové centrum by malo mať kapacitu 23 lôžok a malo by v ňom slúžiť 17 členov zdravotníckeho tímu. V oblasti, kde má byť centrum vybudované, trpí približne 3200 ľudí na alzheimerovu chorobu, 5% z nich má viac ako 60 rokov a takýchto prípadov pribúda. V čínskom regióne, kde chcú Milosrdní bratia zriadiť spomínané zariadenie, nie sú totiž zariadenia ani žiadna starostlivosť o takto postih-nutých ľudí. Jediné zariadenie, ktoré existuje, je štátne, to však zápasí s nedostatkom financií, personálu. 

Pacienti sú často posielaní na psychiatrické oddelenia. V tejto oblasti navyše mnoho ľudí odchádza za lepšími životnými podmienkami do zahraničia, rodiny trpia odlúčením, rozdelením. Okrem toho v Číne platí zákon, podľa ktorého rodina môže mať len jedno dieťa, preto je len málo rodín schop- ných starať sa o svojich rodičov. Provinčná kapitula Kórejskej provincie Milosrdných bratov sa preto rozhodla vyzvať širokú verejnosť k podpore Misijného projektu Yanji v Číne. Podporiť tento jedinečný projekt možno aj na Slovensku, ak dobrovoľnú finančnú sumu poukážete na č. účtu v Ľudovej banke: 3002316600/3100 (do popisu transakcie uveďte “Misia O.H. pre Čínu“). 

Budeme Vám vďační, ak podporíte tento ušľachtilý cieľ - pomoc ľuďom v ďalekej Číne a apoštolát Milosrdných bratov.

„Obraciam sa na Vás tými istými slovami, ako sa sv. Ján z Boha obracal na svojich milodarcov: „Nech vás náš Pán Ježiš Kristus odmení v nebi za vaše dobré skutky.“ A nikto nemôže predbehnúť Božiu veľko-dušnosť v tom, čo bude v nebi... 

Br. Donátus Forkan, generálny prior
Br. Ján Karlík, prior rehole Milosrdných bratov na Slovensku 

Hospitálska rehoľa sv. Jána z Boha - Majetková správa rehole
Námestie SNP 11
81106 Bratislava
Telefon: +421 2 578 87 434

HOSPITÁLSKA REHOĽA SV. JÁNA Z BOHA

Milosrdní bratia

Námestie SNP 11

SK-811 06 Bratislava

Tel: 00421/(0)2/57 88 7777

Darstellung:
https://www.milosrdni.eu/