Montag 15. Juli 2024

Návšteva: mystička Myrna Nazzour a jej posolstvo z nášho kostola

V rámci svojej návštevy Slovenska zavítala do nášho bratislavského kostola a kláštora  milosrdných bratov známa sýrska mystička Myrna Nazzour z Damašku.

Pani Myrna zblízka- pomazáva ľudí olejom
Pani Myrna v kostole milosrdných bratov-s prekladateľkou
 

Zúčastnila sa večernej bohoslužby (22.mája 2024), pričom po nej predniesla stovkám prítomných veriacich svoje nevšedné svedectvo. Potom pomazala záujemcov posvätným olejom. Ten je spojený so zázrakom, ktorý sa udial v jej živote. Keďže návšteva mystičky sa konala aj v deň spomienky sv. Charbela, prítomní záujemcovia boli pomazaní aj olejom sv. Charbela z Libanonu. Stovky veriacich, ktorí zaplnili kostol, pozorne počúvali hlboké svedectvo Myrny Nazzourovej. Bohoslužbu celebrovali traja kňazi a dvaja diakoni. Mystičku privítal na bohoslužbe prior bratislavského konventu milosrdných bratov brat Richard Jombík. Hostka zo Sýrie rozpovedala prítomným, ako v jej dome pol roka po svadbe začala roniť olej ikona Panny Márie (kazanskej Madony) s Ježiškom. Stalo sa to 26. novembra v r. 1982.  Neskôr olej začal vytekať aj z rúk, tváre a očí pani Myrny.  Odborníci, ktorí olej podrobne skúmali, zistili, že ide o číry olivový olej, bez akejkoľvek prímesi. Dňa 15. decembra 1982 zažila zjavenie Panny Márie s posolstvom: „Kajajte sa a verte. Ohlasujte môjho Syna. Kto ho ohlasuje, bude spasený.“ Povedala, že krása Panny Márie sa nedá opísať slovami a nepodobá sa na žiaden z náboženských obrázkov. V r.1983 dostala  Myrna Nazzour dar stigiem. Poslednú extázu zažila v r.1990. vyznala sa, že na Slovensku je štrnásty raz a krajinu i náš národ má rada. V závere adresovala prítomným odkaz: „Modlite sa spolu so mnou za mier a pokoj na celom svete. Pokoj sŕdc. A pokoj v rodinách. Pokoj v Cirkvi. Modlite sa spolu so mnou za tých, ktorí majú zodpovednosť v Cirkvi. Aby viedli Cirkev Božími cestami. Modlite sa spolu so mnou za našu mládež, ktorá sa vzďaľuje Bohu.“ Pani Myrna vychovala s manželom Nikolasom dve deti: dcéru a syna, ktoré sú už dospelé je už aj starou mamou vnúčat. V Sýrii, kde žije, má úctu a rešpekt a jej dom je otvorený pre všetkých ľudí, chodia sa k nej modliť aj moslimovia či pravoslávni.

Brat Richard Jombík, prior bratislavskej komunity milosrdných bratov, označil návštevu sýrskej mystičky za mimoriadnu udalosť pre rehoľu a milosť. Povedal, že prišla v pravý čas, keď Slovensko potrebuje pokoj pre rozdelenú spoločnosť, ktorú tu zanechali uplynulé roky predchádzajúcej Vlády SR. Pripomenul, že medzi ľuďmi sa rozmáha individualizmus. Rozhovor s bratom Richardom Jombíkom OH si môžete vypočuť tu (audio, mp3).

Andrea Eliášová, foto: Peter Janků

 

Námestie SNP 10
814 65 Bratislava
Telefon: 02 57887-100
Telefon: 02 57887-111

UNIVERZITNÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU MILOSRDNÍ BRATIA, S.R.O.

Námestie SNP 10 SK

814 65 Bratislava

Tel: 00421/(0)2/57 88 7111 - recepcia

 


  

HOSPITÁLSKA REHOĽA SV. JÁNA Z BOHA

Milosrdní bratia

Námestie SNP 11

SK 811 06 Bratislava

Tel: 00421/(0)2/57 88 7777 - Konvent

Darstellung:
https://www.milosrdni.eu/